Malzemeler:
- 1 kahve fincanı yulaf ezmesi
- 1 adet taze incir
- 3 adet cevizin içi (çok ince çekilmiş)
Hazırlanışı:
Yulafı 3-4 saat önceden kaynamış suda ıslatalım. Bir fincan yulaf için 6 fincan su yeterli olacaktır.
Yulafı ıslattığımız suyu atalım. Süzdüğümüz yulafı küçük bir tencerede aynı miktarda kaynar suya koyarak yaklaşık 10 dakika pişirelim.
Pişirme süresinin sonunda kontrol ederek yulafların iyice yumuşadığına emin olalım. Yulafları süzelim ve pişirme suyunu pürenin kıvamını ayarlamak üzere saklayalım.
Blender ya da mutfak robotundan geçirdiğimiz yulafı süzelim ve bir kâseye alarak pişirme suyu ile kıvamını ayarlayalım. İsteğe göre ezilmiş ceviz içi ekleyelim.
Yulaf mamamız hazır. Püremizi cam kavanozlara koyarak en fazla iki gün süre ile buzdolabında saklayabiliriz.
Not: Bebeğimizin taze tüketeceği bir kâseden sonra kalan mamayı buzdolabında iki gün saklayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder