arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Hamile Kalma Şansını Neler Azaltıyor?

11 Ocak 2017 Çarşamba

Hamile Kalma Şansını Neler Azaltıyor?

Bebek sahibi olmayı, birçok çiftin dört gözle bekliyor. Gebelik çoğu çift için hiç sorunsuz gerçekleşebildiği halde neredeyse çiftlerin yüzde 8’i kendiliğinden çocuk sahibi olamıyor. Bazı sağlık sorunları veya alışkanlıklar kadınların yumurtlamasını veya bebeği taşımasını engelleyerek çocuk sahibi olmaya mani oluyor.

Fazla kilolu olmak Vücudunuzda olması gerekenden yüzde 10 daha fazla yağ bulunması, vücuttaki östrojen miktarının artmasına neden oluyor ve bu da yumurtlamayı bozuyor. 

Fazla zayıf olmak Vücutta bulunması gereken yağ miktarından yüzde 10 daha az yağ bulunması yumurtlamamanıza neden oluyor. 

Hormonal sorunların olması Tiroid hastalığı, prolaktinoma veya şeker hastalığı gibi hastalıklar yumurtlama döngünüzü bozuyor.

Bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklar Mesela Lupus, yumurtlamanızı zorlaştırır. 

İlaç kullanımı Antidepresan, antibiyotik, ağrı kesici gibi ilaçların kullanımı geçici kısırlığa sebep olabiliyor. 

İş yerinde maruz kalınan maddeler veya çevresel etmenler Çalıştığınız yerdeki kimyasal, radyasyon, elektromagnetik alan, ortamın yüksek ısıda olması gebeliği engelleyen etmenler arasında geliyor. 

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar Klamidya veya gonore gibi bakteriler tüplerin kapanmasına neden oluyor. Cinsel yolla bulaşan bakteriler ile daha önce enfekte olduysanız ve gebe kalamıyorsanız tüpleriniz açık olup olmadığına baktırmanız gerekebilir. 

Endometriozis veya miyom gibi hastalıklar Bu tür hastalıkların olması gebeliğin oluşmasını engelleyebilir.

Aşırı kahve tüketimi Günde iki fincandan fazla kahve tüketimi yani fazla kafein tüketmek gebe kalmayı zorlaştırıyor. 

Alkol veya sigara kullanımı Sigaranın gebeliği zorlaştırdığını artık herkes biliyor. Az miktarda alkol kullanmak dahi gebeliği engelliyor. Hamilelikte sigara içmenin 10 zararı​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir. 

Stres Stres gebeliği yüksek seviyede etkiliyor. Özellikle “gebe kalamıyorum” diye gerilen kadınlarda yumurtlama ve döllenme ile ilgili sorunlar görülebiliyor. 

İleri yaş Kadınların yaşı ilerledikçe gebe kalma veya gebeliği taşıma kapasitesi düşüyor. Özellikle 35 yaşından sonra gebelik zorlaşıyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder