arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Bebeklerde Sünnet

25 Ocak 2017 Çarşamba

Bebeklerde Sünnet

Bütün kültürler ve dini gruplar sünneti dini bir merasim ve sıhhat olduğu için yaparlar. Ülkemizde aileler çocuklarını sadece kültürel ve dini sebeplerden dolayı sünnet ettirmek isterler veya öylesine sünneti tercih ederler. Eğer oğlunuzun sünnet derisi hakkında kararsızsanız burayı okuyun…

Bebeklerde sünnet Amerika’da yeni doğan çoğu erkek çocuklar için sıradan bir usul olarak düşünülüyordu, fakat bu sıradan usulle birlikte, aileler sünnetin çocukları için gerekli olup olmadığını sormaya başladılar. Araştırmalar neticesinde sünnetin aslında yararlı bir cerrahi müdahale olduğu kanıtlanmıştır.

Sünnet Nedir ve Neden Olmak Gereklidir ?

Hijyeni daha kolay sağlamak, sıklıkla sünnet yapmak için sebep olarak gösterilir. Sünnet Nedir ; Gençlerin ve yetişkinlerin sünnet derisinin salgı bezinden salgılanan suya smegma adı verilir. Bu salgılar sünnet derisinin altında birikebilir ve ara sıra penisi tahriş edebilir, bazen nadiren olsa bile penis enfeksiyon kapabilir. Neden bebeklerde sünnet olunur ; Sünnet derisini kaldırmak, salgıyı ortadan kaldırır ve penisin bakımını daha kolay bir hale getirir, enfeksiyon riskini azaltır. Bununla beraber, sünnet derisine zarar vermeden, normal banyoyla da bakımı sağlamak oldukça kolaydır.

Sünnet olmak hastalıkları önler mi ?

Sünnet olmak penis kanserini önlemez, bu çok nadir görülen bir hastalıktır ve çok defa erkeklerin uygun hijyene önem ver memelerinden kaynaklanır. Rahim kanseri, sünnetle önlenmez, hijyene önem veren sünnet olmamış erkeklerin karşı cinsle olan ilişkilerinde bu husus önemli değildir. Sünnet cinsel taşıyıcılığı olan hastalıkları önlemez. Karar sizindir. Hatta amerikan çocuk hastalıkları uzmanları akademisinin bile sünnet derisi hakkında hem olumlu hem de olumsuz kararları vardır. Son zamanlarda yapılan ve ihtilaflı çalışmalar da idrar yolları enfeksiyonunun sünnet olmamış erkekler arasında daha yüksek olduğu iddia edilmektedir.

Bebeklerde Biran önce Sünnet Olması Gereken Durumlar?

Bebeklerde sünnet çok nadir olarak tıbbi sebeplerden dolayı gereklidir, fakat ara sıra sünnet derisi çekilmez, sıkı ve bulaştırıcı bir hal alır, idrarın akmasını engeller. Bu nadir duruma timozis adı verilir ve sünnet gereklidir. Eğer sünnet fimozis için çocukluk çağında ve yetişkinlik çağında gerekliyse, bununla beraber anestezi gereklidir, bu karar da çocukla alakalıdır. Bebeklerde sünnet konusu haricinde Bebek sağlığı konusunda daha fazla bilgi almak için tıklayınız…

Bebeklerde Sünnet Nasıl Yapılır ?

Sünnet nasıl olur ; Bebek masanın üzerine yatırılır, elleri ve ayaklan güvenliği için bağlanır. Sünnet derisiyle penisin arasındaki sıkı yapışma tıbbi aletlerle birbirinden ayrılır. Penisin üçte bir uzunluğundaki sünnet derisi kesilinceye kadar metal mengene ile sünnet derisi tutulur. Metal veya plastik bir çan penisi korumak için penisin başına konur ve sünnet derisi çanın üzerinden yukarı çekilir ve deri kesilir. Penisin üçte biri veya dörtte biri kaldırılır Koruyucu antiseptik yağ birkaç gün için yaralı yeri kaplamak için üzerine sürülür. Sünnet kaç günde iyileşir ; Bebeklerde Sünnet edilmiş bölgenin iyileşmesi yaklaşık bir hafta 10 gün sürer. Sünnet yarası da, çoğu kesim gibi normal iyileşme seviyesine doğru gider.

Bebeklerde Sünnet Güvenli Bir Yöntem Midir ?

Sünnet genellikle oldukça güvenli bir tıbbi yöntemdir. Nadiren komplikasyonlar olur. Tıbbi bir usulle olduğu kadar, bununla birlikte, ara sıra kan kaybetme ( Hemofili ), enfeksiyon veya penisin yaralanması gibi problemler olur. Eğer ailenizde kan kaybetme ( Hemofili ) varsa veya önceden yeni doğmuş bebeklerinizden birisi sünnette çok kan kaybetmişse, bunu kesinlikle doktorunuza bildirin
.
Sünnet Can Acıtır Mı?

Evet can acıtır. Yeni doğan bebeklerde sünnet ; penisinin derisi kesmek için çok hassastır. Yeni doğan sünneti çocukların acıyı hissetmediklerine dair hikaye bazen bebeğin operasyonunun sonunda acıdan derin bir uykuya çekilmesinden gelmektedir. Bu onların acıyı hissetmedikleri anlamına gelmez. Derin bir uykuya dalma geri çekilme mekanizmasıdır, geri çekilme reaksiyonu ezici bir acının neticesi gibidir. Bebeklerde Sünnet olmak sadece peniste acıya sebep olmaz, aynı zamanda bebeğin tüm fizyolojisini bozar. Anesteziyle yapılan sünnette, stres hormonları yükselir, kalp atışı hızlanır ve kan oksijeni azalır. Hasta veya prematüre bebekler böyle bir şoka maruz bırakılmamalıdır.

Sünnet Olurken Bebeğe anestezi yapılması acısını azaltabilir mi?

Evet bebeklerde sünnet esnasında bölgesel anestezi yapılabilir yapılmalıdır. Daha az acılı bir sünnet doğuştan kazanılmış bir hak olmalıdır. Sünnet olurken lokal anestezi uygulanması güvenli bir yöntemdir ve işe yarar. Bazen ilaç tüm acıyı kaldırmaz fakat şüphesiz acıyı aza indirir. Birkaç saat içerisinde, ilacın vakti geçtikten sonra, bazı bebekler rahatsız olduklarını gösterirler diğerleri 24 saat içinde huysuzlaşırlar. En etkili ve genel metot ise “penisin sırt bölümündeki sinirleri kapamak“ olarak adlandırılan, birkaç damla xylocaine (dişçilerin kullandığı anestezi ilacına benzer bir ilaç)’i penisin her tarafındaki sinirlere enjektöre edilmesidir.

Bebeklerde Sünnet Sonrası Bakım Nasıl Olmalı

Sünnet olan çocuk işlemden 24 saat sonra sargıyı çıkartabilirsiniz. Sargıyı çıkartmakta çekinmeye gerek yoktur. Günlük olarak ılık su ile pansuman yapılmasında sakınca yoktur
Sargı çıkartıldıktan sonra doktorunuzun verdiği antibiyotiği veya ağrı kesici kremi kullanabilirsiniz. Bu işleme 7-8 gün devam edin
Sünnet olan çocuk bu işlemden sonra pipisinde kanama olabilir hemen tedirgin olmayın sızıntı şeklinde kanama olmasında bir problem yoktur. Fakat kanama sürekli oluyorsa hemen doktorunuza başvurun
Bebeklerde sünnet sonrası bakım pipide şişkinlik ve kızarıklık olacaktır kesinlikle tereddüt etmeyin , hatta pipi başında morluk da olabilir.
Sünnet sonrası özellikle tombiş çocuklarda yağ durumunun fazla olmasından dolayı pipi içeri doğru kaçabilir. veya sargı erken düşer. bu durumlarda tedirgin olmanıza gerek yoktur.
Bebeklerde sünnet sonrasında fazla hareketten kaçınmalıdır. özellikle ilk 2 günü istirahatte geçirmelidirler Bunun haricinde sünnet sonrası yiyip içebilir tuvalete ihtiyacı rahatlıkla giderilebilir
Sünnet sonrasında 2.inci gün banyo yapmak uygun olur.

Sünnetin Zararları Var mıdır ?

Sünnet derisini zarar vermeden bırakmak, kundak bezinin ıslak veya kirli olmasıyla meydana gelecek tahriş ve enfeksiyona karşı penisi muhafaza eder. Doğumda sünnet derisinin ne kadar sıkı kalacağı hakkında bir fikre sahip olmak imkansızdır. Hemen hemen bütün erkek çocuklar ilk yıllarında sıkı bir sünnet derisine sahip oldukları için erkek çocukları yaklaşık %50’ sinin sünnet derisi penisin başından gevşer ve ikinci yılda tamamen geriye çekilir. Üç yaşına geldikleri zaman, zarar görmemiş erkek çocukların sünnet derisinin %90’ ı büsbütün çekilebilir. Sünnet derisi kolayca geriye çekilebilir, o erkeğin geri çekip temizleyebileceği normal bir parçası olur ve banyo sırasında onun altını da temizler. Sünnet olmayan erkeklerde sünnet derisinin altındaki salgının daha çok enfeksiyona sebep olacağı doğru olmakla beraber, basit derecedeki temizlik bu problemi engeller.

Sünnetsiz Penis Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Bilhassa, sünnet derisini zorla geri çekmemek gerekir, fakat birkaç yıl sonra o doğal olarak geri çekilir. Gevşeme zamanından önce sünnet derisi geri çekilirse, sünnet derisiyle penisin başının arasındaki koruyucu mührün enfeksiyon şansı yükselir. Eğer bebeğinizin sünnet derisinin zarar verilmeden bırakılmasını seçerseniz, bu tavsiyeleri yerine getirin.

Çoğu bebeğin sünnet derisi ilk bir sene boyunca penisin başına sıkıca yapışmış bir haldedir. Bebeğiniz normal bir dikleşmeye sahip olmaya başladıkça, sünnet derisi zamanla gevşer, fakat ikinci veya üçüncü seneye kadar tam bir geri çekilme olmayabilir. Sünnet derisi kolayca geri çekilene kadar (bu altı ay ile üç sene arasında gerçekleşir) onu kendi haline bırakın. Sünnet derisinin geri çekilmeye başlama yaşı bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Bu kurala riayet edin ve kimsenin zamanından çok önce sünnet dersi ile penisin başı arasındaki mühre zarar vermesine izin vermeyin. Sünnet derisinin altına sünnet derisinin birikmesi enfeksiyona neden olabilir.

Bebeklerde sünnet derisi doğal olarak geri çekildiği zaman (genellikle üç sene içinde) penisin başıyla sünnet derisinin altına birikebilecek salgıyı kibarca temizleyin. Bu çocuğun normal banyo adetinin bir parçası olarak yapılmalıdır. Genellikle üç yaşına gelmiş çocuğunuz, sünnet derisinin altım temizlemeyi öğrenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder