- 100gr kıyma
- 1 minik karnabahar çiçeği
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı yulaf unu
- 1 çay kaşığı buğday ruşeymi
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 diş sarımsak
- 1 avuç kadar rendelenmiş dil peyniri
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Karnabaharı buharda pişirip soğumaya bırakın. Tereyağı haricindeki tüm malzemeleri derin bir kaba koyup (karnabaharı da ezerek ilave edin) yoğurduktan sonra, yassı köfteler yapıp seramik tavada,erittiğiniz tere yağında kısık ateşte kapağı kapalı olarak kızartın. Yanında yoğurtla afiyetle yiyin. Sizlere de afiyet olsun
Bu kadar katı yiyemeyen bebekler için köfteler ezilerek yoğurtla karıştırılıp verilebilir. Daha büyük aylarda baharat çeşitliliği ile lezzetlendirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder