arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Sezaryen Zararlı Mıdır?

19 Aralık 2016 Pazartesi

Sezaryen Zararlı Mıdır?

Hamilelik süreci zorlu bir zaman dilimi. Her anne bebeğini kucağına alacağı günü iple çekerken büyük bir heyecan içinde oluyor. Ancak bu heyecanlarının yanı sıra bir de doğum heyecanının olması kaçınılmaz sonuç. Haliyle her kadın anne olmayı çok isterken doğumdan korkması da doğal bir neden.

Her şeyden önce hamilelik de doğum da vücudun alışkın olmadığı bir durum olduğundan dolayı bazı sıkıntıların yaşanması doğal. Doğum ile ilgili, doğumu etkileyecek sorunların olmaması ise en güzel şey belki de…

Her kadının hamilelik süreci başladığı andan itibaren aklındaki düşünce “bebeğim sağlıklı olsun”, sürekli akıl kurcalayan soru ise “Normal doğum mu yoksa sezaryen doğum mu yapmalıyım?” olmaktadır. Sürekli kafa kurcalayan bu sorularla boğuşan anne adayları daha rahat olduğunu düşündükleri sezaryene yönelim göstermektedir.

Ancak bu kadar tercih edilen sezaryen zararlı mıdır? Varsa zararları ya da avantajları nelerdir?

Sezaryen hem dünyada hem de ülkemizde çok sık tercih edilse de normal doğum ile kıyaslandığında anneyi daha çok zorlayan bir sürece sahip. Sonuçta doğum da olsa bir ameliyat çeşidi olduğundan dolayı operasyon zorunluluğu olması sıkıntılı. Normal doğum sonrası annenin iyileşme süreci çok hızlı olmakla birlikte, yara hemen kapanmadığından dolayı sezaryende o kadar hızlı bir iyileşme olamamaktadır.

Sezaryen ile doğum yapılırken, doğum esnasında büyük rahatlık yaşanabilmektedir. Özellikle doğum sancısı çekmemek tüm kadınları cezbeden bir durum olduğundan dolayı ilgi çekmektedir. Ancak karın bölgesindeki kesikten dolayı doğum sonrasında ağrı ve acı daha hissedilir olmaktadır.

Bunun haricinde, doğum sonrasında bir süre sürekli bir gaz çıkartma problemi de yaşanmaktadır.

Ancak bebek eğer çok kilolu ise normal doğum hem anneye hem de bebeğe zarar verebilmektedir. Bu tür durumlarda tercih edilmesi zorunlu olan sezaryen, hem anne hem de bebek sağlığı ve güvenliği için çok önemlidir. Bu tarz durumlarda bir can simidi görevi gören sezaryen doğumun en büyük avantajının kesinlikle bu olduğunu söylemek mümkün.

Sezaryen doğum yapıp yapmayacağına karar vermek, doğum kadar önemlidir. Anne adayı kendini doğuma ne kadar iyi hazırlarsa o kadar rahat bir doğum gerçekleştirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder