- 30 gr. (4 çorba kaşığına yakın) küçük deniz kabuğu şeklinde makarna
- 150 gram yıkanmış taze ıspanak ya da 75 gr. dondurulmuş ıspanak
- 15 gram tereyağı
- 2 çorba kaşığı krem peynir
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı: Makarnayı, paketin üzerindeki talimata uygun olarak pişirin. Ispanakları dikkatlice yıkayın ve kökleriyle beraber haşlayın. Uzun saplı bir tencerede kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Eğer dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız, paketteki talimatları uygulayın. Bu arada, tere yağını ısınan ufak bir tavada eritin ve pişen ıspanağı içinde soteleyin. Sonra da krem peynir ve süt katıp karıştırın. Daha sonra ateşten alın ve peynir eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Mutfak robotunda güzelce doğradıktan sonra makarnayla karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder