- 500 gr. kuru fasulye
- 1 soğan
- 1 yumurta sarısı
- 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 dal maydanoz
- sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı: Fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bol suyla yıkayın. Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Maydanozu temizleyip kıyın. Fasulyeleri robota alıp püre kıvamında ezin. Yumurta sarısı, soğan, kaşar peyniri, maydanoz, yarım bardak un, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız püreyi buzlukta 1 saat bekletin.
Ellerinizi hafifçe yağlayın. Fasulye püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak hafifçe yassılaştırın. Köfteleri sırasıyla kalan un, çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp köfteleri iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder