- 2 adet muz,
- 2 yemek kaşığı limon suyu,
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 6 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 adet yumurta,
- 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı süt,
- 3 yemek kaşığı margarin.
Yapılışı: Muzlar yuvarlak dilimlenir. Kararmamaları için bir kasede limon suyuyla karıştırılır. Un, pudra şekeri, kakao bir kaseye konur ve 1 yumurta kırılıp el mikseriyle çırpılırken azar azar süt ilave edilip karıştırılır. Tavaya margarin konur, eritilir ve krep tavanın her yanını kaplayacak şekilde yayılıp her iki tarafı pişirilir. Tüm krepler pişene kadar tava yağlanarak aynı şekilde devam edilir. Krepleri sıcak tutmak için folyo ile örtebilirsiniz. Arasına muz konup üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder