Doğum çantası hazırlığı herkesin bildiği ama hazırlarken de kafa karışıklıklarına neden olan bir durum olabiliyor. Tecrübesiz bir anne adayı için neyin gerekli neyin gereksiz olduğuna karar vermek strese bile neden olabilir. Hele ki hormonların etkisiyle hassaslaşan duygu trafiğiniz altında… Bebek heyecanını ve mutluluğunu gölgelememek için doğuma 2 hafta kala çantanızı hazırlamaya başlamanızda fayda var. Hazırlığınız tam olursa gerginliğiniz azalacak, böylece bebeğinizi kucakladığınız o büyülü dakikaların keyfi artacaktır.
Anneye Doğum Odasında Gerekenler
- Orta boy bir bavul (Hastane odasında 1- 2 gün geçireceksiniz. Bebeğinizin ve sizin eşyalarınızı ancak toparlayacaktır.)
- Mevsime uygun gecelik ya da pijama takımı (Kolay giyilebilmeli ve emzirmeye uygun olmalı. Doğum yapanlar ve emziren anneler için özel tasarlanan modeller var. Doğumdan sonraki muayeneler için gecelik giymek, hastaneden çıkarken pijama takımını tercih etmek daha doğru bir seçim gibi geliyor. Ayrıca hastane odaları çok sıcak olabiliyor. Teri emici pamuklu gecelikleri tercih etmelisiniz.) 2-3 takım olmasında fayda var. Kirlenirse değiştirirsiniz.
- Mevsime uygun bir sabahlık (Özellikle doğum sonrası ilk yürüme çalışmalarında size rahatlık sağlayacaktır.) Bir adet yeterlidir.
- Terlik (Rahat ve topuksuz olmalı.) Bir adet yeterlidir. Artık birçok hastanede tek kullanımlık terlikler var ama karar sizin.
- Emzirme sütyeni (Bebeğinizi kucağınıza alır almaz emzirmeye başlamalısınız. Emzirme sütyenleri size emzirme sırasında rahatlık sağlayacaktır.) İki adet bulundurabilirsiniz.
- Anne sütünü artıran içecekler, çaylar (Doktorunuzla da konuşarak yanınıza bir kutu alabilirsiniz. Süt artırımı için sıvı tüketimi gerekir. Bu çaylar içeriklerindeki bitkisel, doğal maddeler ve hoş tatlarıyla size alternatif yaratır.)
- Emzirme Atleti (Mevsime göre değişebilen bir seçenek ama doğum sonrası birçok annede sırt tutulması yaşanabiliyor. İhtiyacınız olabilir.)
- Hamilelik külotu ( Bu ürün doğum öncesi ve sonrası kullanabileceğiniz size özel tasarlanmış bir iç giyimdir. Hareketlerinizde rahatlık sağlayacaktır.) 2-3 adet gerekir.
- Pamuklu mevsime uygun çorap (Ayaklarınızı üşütmeyin)
- Havlu (Çoğu hastanede artık var ama evden de küçük bir havlu götürebilirsiniz.)
- Tarak, toka ya da bir saç bandı.
- Hijyenik ped (Doğum şekliniz nasıl olursa olsun kanamanız olacaktır. Bir paket mutlaka yanınızda olsun.)
- Göğüs pedi (Bebeğinizi hemen emzirmeye başlayın ki ilk sütünüz gelsin ve bebeğiniz bu ilk aşıdan yararlansın. Göğüs pedleri göğüs ucu tahrişini de en aza indirmekte yararlı ürünlerdir.) Tek kullanımlık, hijyenik olanlar tercih edilebilir.
- Göğüs ucu kremi (İlk kez emzirecekseniz bazı tecrübesizlikler yaşamanız normal. Bu süreçte de göğüs uçlarınız tahriş olabilir, bu da sıkıntı yaratır. Göğüs ucu tahrişini önleyen ve göğüs uçlarınızı emzirmeye hazırlayan anne bakım ürünleri mevcut. Doktorunuza da danışarak doğumdan önce bu ürünleri kullanmaya başlayabilirsiniz.)
- Islak mendil (Alerji yapmayan alkolsüz olanları tercih edin.)
- Diş fırçası-macunu.
- Makyaj için malzemeler (Bebeğinizle siz şu an çok güzelsiniz ama fotoğraflarda daha renkli görünmek isteyebilirsiniz.)
- Fotoğraf makinesi, kamera.
- Gelen ziyaretçilere vermek için bebek ikramlıkları.
- Bebek odası ve kapısı süslemeleri ( Dilerseniz sizin için doğum odanızı baştan aşağı süsleyen firmalar da var.)
- Kimliğiniz, sigorta kartınız, gerekli yasal belgeler
Bebek için gerekenler
- Hastane Çıkışı ( Bu takımın içinde zıbınından tulumuna, eldiveninden patiğine bebeğinizin tam takım ilk giyimleri bulunur.) İhtiyaca göre iki takım daha iyi oluyor.
- Yedek body, zıbın, ikili takım (Bebeğinizin üstünün kirlenmesi ya da ıslanması halinde yanınızda olmasında fayda var.)
- Yedek önlükler
- Bir kalın ve bir ince battaniye
- Kusmuk bezi (Bu bezler yumuşak kumaştan olduğu için yüz ve ağız temizliğinde çok işe yarıyor. Ama aynı işi temiz ılık suya batırılmış steril bez yada pamukla da yapabilirsiniz.)
- Bebek bezi (Bebeğiniz ilk günler 6-7 kez kaka yapacaktır. Mutlaka bir paket yanınızda olsun.)
- Bebek saç fırçası (İsteğe bağlı ama çok saçlı doğan bebekler için gerekebilir.)
- Pişik önleyici krem (Her alt temizliğinden sonra kullanacağınız için mutlaka yanınızda bulunsun. Pişiği önlemek tedavisinden daha kolay.)
- Cildi için bebek kremi ya da yağı
- Yedek şapka, çorap, eldiven.
- Yenidoğan ıslak mendili (Bebekler için özel üretilen %100 saf mendilleri tercih etmelisiniz.)
- Bebek taşıma-oto koltuğu (Artık birçok hastane bu koltuk olmadan bebeğe çıkış vermiyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder