* Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir.
* Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa iyi gelir.
* Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır.
* Bağışıklık sistemini güçlendirir.
* Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir.
* Kalp-damar hastalıklarından korur.
* LDL Kolesterol ve Trigliserit seviyesini düşürür.
* Yüksek tansiyonu düşürür.
* Romatizmal hastalıkları önler.
* Sinir sistemini güçlendirir.
* Hafızayı güçlendirir.
* Kan şekerini dengeler.
* Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir.
* Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir.
* Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar.
* Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır.
* Nasırlarda kompres olarak kullanılır.
* Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar.
* Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir.
* Öksürüğü giderir.
* Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
kullanılır.
* Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır.
* Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
* Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
* Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır
* Bağışıklık sistemini güçlendirir
* Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
* Kalp-damar hastalıklarından korur
* Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
* Yüksek tansiyonu düşürür
* Romatizmal hastalıkları önler
* Sinir sistemini güçlendirir
* Hafızayı güçlendirir
* Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
* Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
* Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
* Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
* Nasırlarda kompres olarak kullanılır
* Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
* Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
* Öksürüğü giderir
* Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır
* Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır.
Keten tohumunu kimler kullanmamalı?
Bazı bilim adamları keten tohumunu hamile kadınların ve emziren kadınların almaması gerektiğini tavisye etmektedir.
Keten tohumunu kullanma konusunda bazı önemli noktalar?
1. Keten tohumu öğütülmüş olarak alınmalı veya öğütülmelidir. Öğütmek için kahve öğütmede kullanılan bir öğütücü kullanılabilir.
3. Keten tohumu ayrıca kahvaltılık gevrekler, makarna, tam tahıllı ekmeklerde, aperatif gıdalar gibi marketlerde satılabilen besinlerin içinde de bulunabilir. Bunun için ürünün etiketini kontrol etmek gerekir.
4. Keten tohumu yemeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Bunun için her gün iki yemek kaşığı keten tohumu almalı ve bunu yulaf ezmesi, çorba, yoğurt gibi besinlere öğütülmüş halde katarak tüketmelidir.
5. Öğütülmüş keten tohumunu saklamak için en iyi yer bir dondurucudur. Dondurucu keten tohumunun besin değerini korumasına yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder