Anne Ve Bebeklerle ilgili Sağdan Soldan Duyduklarım Gördüklerim ve Paylaştıklarım
21 Şubat 2013 Perşembe
Baş ağrısını nasıl geçirebiliriz?
Baş ağrısının nedenleri, sebepleri nelerdir?
Baş ağrısının birden çok nedeni, sebepleri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları sinüzit, bademcik, grip, yüksek tansiyon, düşük tansiyon, göz bozukluğu, beyne fazla kan gidişi, kabızlık, şeker hastalığı, karaciğer veya safra rahatsızlığı, dolaşım bozukluğu, solunum yetersizliği, menenjit, tifo, verem , aşırı üzülmek, aşırı üzüntü ve mide bulantısı da baş ağrısına neden olabilir.
Baş ağrısı nasıl geçer?
Baş ağrısı insanı rahatsız eden, neredeyse uyutmayan bir rahatsızlıktır. Şiddetli, sürekli, gerilim tipi, küme gibi baş ağrısı çeşitleri vardır. Özellikle şiddetli baş ağrısı ve sürekli baş ağrısı ciddi sıkıntılar, stres yaşatır, bir daha yaşanmaması için dua edilir. Gebelikte de baş ağrısı yaşanabilir. Baş ağrısını nasıl geçer? Diye soruyorsanız, aşağıda belirtilen baş ağrısı için şifalı bitkiler önerilerine bakabilirsiniz.
İşte baş ağrısı için önerilen şifalı bitkiler ve pratik bitkisel formüller
Baş ağrısı için papatya, lavanta, karabaş otu, kekik şifalı bitkileri yarım su bardağı sıcak suya, 1 tatlı kaşığı kadar konulup 6/7 dakika demlendirilerek süzülmesi sağlanır, hazırlamış olduğunuz bu karışımı günde 2/3 bardak içebilirsiniz.
Kadınların adet günlerinde görülen baş ağrıları için civanperçemi şifalı otu önerilir, yarım su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı kadar civanperçemi otu konularak 8/9 dakika kadar demlenmesi beklenir, demlenen su süzülerek günde 1-2 bardak içilebilir.
Toz zencefil de baş ağrısı için şifalı ve yaralıdır, 1 bardak kadar kaynamış suya yarım çay kaşığı toz zencefil 8/9 dakika bekletilerek günde 2-3 bardak içilebilir.
Ihlamur, oğul otu, kedi otu kökü, lavanta çiçeği ile yapılan karışım çayları da yararlıdır.
Baş ağrısı için kan aldırmak da bilinen bir tedavi yöntemidir.
Baş ağrısı için diğer şifalı bitkiler
Nane, Semizotu, Acı kırmızı biber, sarımsak, söğüt(salix) şifalı bitkileri de baş ağrısı için faydalı ve yararlı bitkiler arasındadır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder