arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Alerji nasıl geçer,nasıl tedavi edilir.

27 Şubat 2013 Çarşamba

Alerji nasıl geçer,nasıl tedavi edilir.


Alerji, vücudun, aslında zararlı olmayan bazı maddelerden veya hava şartlarından etkilenmesi ya da psikolojik etkenler sonucu bazı maddelere aşırı reaksiyon göstermesidir.Bu aşırı reaksiyonların tedavisi nasıl olur,hangi doğal yöntemlerle alerji tedavisi yapılır,alerji nasıl geçer,hangi yiyecelerden alerji oluşur,alerinin doğal tedavisi,alerji nasıl geçer
ALERJİ TEDAVİSİ
Alerji insan vücudunun bağışıklık sisteminin anormal reaksiyonlar göstermesidir. Bir kişi alerjiden muzdarip olduğu zaman ya da vücut antijene maruz kaldıktan sonra vücutta bir değişiklik ya da anormal doku reaksiyonu görülmektedir. Bu reaksiyon vücudun bazı özel maddeler ile temas söz konusu olduğunda gerçekleşir. Bu temas ise deri ile doğrudan temas ile veya kan yoluyla veya çeşitli organların mukoza yoluyla gerçekleşir.
ALERJİ NEDENLERİ
Alerji farklı koşullar ve maddeler nedeniyle kaynaklanır.
Toz, polen, zehirli bitkiler, serumlar, aşılar, hayvan kılı
Sıcak, soğuk ve güneş ışığı
Buğday, portakal, süt, yumurta, balık ve diğer deniz ürünleri, çikolata, çilek, domates vb fındık gibi bazı gıdalar
Kozmetik gibi kimyasal ürünlerin çeşitli türleri
Genetik faktör. İkizler genellikle aynı tür alerjik hastalıklara sahip olduğu görülmüştür
Bazı rafine, işlenmiş gıdalar
Duygusal ve psikolojik stres vb
ALERJİ BELİRTİLERİ
Bir alerjene maruz kaldığınızda sizde görülebilecek genel semptomlar devamlı baş ağrısı, saman nezlesi gibi sorunlarla karşı karşıya geldiğinde, yüz ve gözlerde şişlik, egzama, kusma, burun akıntısı, tıkalı burun, ishal, döküntü, sinirlilik, depresyon ve konjonktivite görülebilir. Elbette bu belirtiler her insanın biyolojik yapısı aynı olmadığından farklı insanlarda farklı belirtiler verecektir. Bazı insanlarda farklı insanlarda benzer maddeler karşı farklı alerjik reaksiyonlarda görülebilir.
ALERJİ İÇİN DOĞAL SEÇENEKLER
Patates unu: Döküntü gibi alerji için en popüler ev ilaçlarından biri bir bardak su içinde 3 dolu yemek kaşığı patates unu eritmek. Sonra bir kova su içine bu karışımı ekleyin. Bu suyu kullanarak bir banyo yapın. Eğer bir küvet varsa küveti doldurarak günde 2-3 kez girerek rahatlayın.
Avokado: Döküntü üzerine avokado yapıştırıp, uygulayın.
Yeşil çay: Yeşil çay doğal antihistaminik ve alerji için en iyi ev ilaçlarından biridir. Yeşil çay değil, ayrıca siyah çayda kullanılabilir. Papatya çayı da başka bir alternatiftir. Bal ile tatlandırarak ve günde 2-3 kez kullanabilirsiniz.
Bal: Alerji için bir günde iki kez tüketimi iyi bir çıkar yol olarak kabul edilir. Saf baldan 1 veya 2 çay kaşığı tüketilmesi önerilmektedir.
Zencefil: Bu alerji için güvenilir bir doğal şifalı bitkilerdendir. Bir parça zencefili soyup ezdikten sonra bir kupa içine yerleştirin. Şimdi üzerine kaynar su ekleyin. Birkaç dakika bekleyin içeceğiniz kullanıma hazır. Bu hafif bir dekonjestan ve alerji için diyetin en iyi yollarından biri olarak kabul biridir.
Elma sirkesi: Bu uygulama kaşıntıya karşı yardım almak için, böcek ısırığı veya kurdeşen üzerinde çok etkilidir. Az su ile seyreltildikten sonra elma sirkesi uygulamaya hazırdır. Ayrıca banyo suyuna da ekleyebilirsiniz.
Neem: Neem (Azadirachta indica) şifalı bitkisi de başka bir yararlı ot olarak kabul edilir. Neem iyi anti-septik ve iyi bir dezenfektandır. Neem suyu ayrıca kan hastalıkları, deri alerjileri, yanmalar, deri enfeksiyonları vb. için bugün bile kullanılan popüler ilaçlardandır.
Hint yağı: Eğer bağırsak, cilt, burun pasajların alerjisi varsa hint yağı iyi bir seçenektir. Yarım fincan su veya herhangi bir meyve ya da sebze suyuna beş damla hint yağı ekleyin. Sabahları aç karnına bunu içiniz. Bu çok yararlıdır.
Misket limonu (Citrus cinsi): Bu her türlü alerji için etkili bir çözümdür. Bir bardak ılık su alın, içine yarım misket limonu sıkın ve bir çay kaşığı bal ile tatlandırın. Aç karnına günlük olarak sabahleyin için. Bu alerjik reaksiyonları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca antitoksik ve antialerjik ajandır. Bu aynı zamanda etkili bir kilo kaybı tekniğidir. Ancak, narenciyeye alerjisi olanlar bu kürü kullanmamalılar.
Muz: Eğer deri döküntüleri, sindirim bozuklukları veya astım varsa bir günde bir veya iki muz alınabilir. Muz belli yiyeceklere karşı alerjisi olanlar kişiler için faydalıdır.
Sebze Suları: Pancar, havuç suyu ile salatalık suyu karıştırılarak alerji tedavisinde yararlı olduğu kanıtlanmıştır.
Taze meyve suları: Alerjiyi önlemek veya üstesinden gelmenin en ideal yöntemlerden birisi genel fiziksel direnci güçlendirmektir. Bunun için taze meyve ve sebze içeren besinlerden oluşmuş uygun bir diyet olmalıdır. Taze meyve suyu birçok alerjileri önlemek için yararlıdır.
Diğer alerji tedavileri: Stresten kaçının, meditasyon, egzersiz, yoga ve zihin kontrolü yapmayı deneyin.
Yazımızda ayrıca alerji tedavisi ile ilgili sık sorulan sorulara da yer ayırdık. İşte bu sorulardan bazıları;
Allerji tedavisi ne kadar devam eder?
Tedavi çoğu kez devamlıdır. Ancak bu ömür boyu ilaç kullanılacak anlamına gelmez. İlaçlar kullanıldığı gibi, zaman zaman ilaçlar kesilip ilaçsız kontrol ve korunma önlemleri ile izlenebilir. Sorunlar ortaya çıktığında tekrar tedavi gerekebilir. Mevsimsel allerjilerde sadece sorunların yaşandığı aylarda bir kaç aylık tedavi yeterli olur.
Allerji tedavisinde hangi tür ilaçlar kullanılır?
Bu sorunun tek bir cevabı yoktur. Hastalığın yerleştiği organa, tipine, ağırlığına ve hastanın özelliğine göre farklı bir çok ilaç kullanılabilir. Bazen aynı hastada farklı zamanlarda değişik ilaçları kullanmak gerekebilir.
Allerji tedavisinde kullanılan ilaçların zararlı etkileri var mıdır?
Her ilacın istenmeyen bazı yan etkileri olabilir. Bir hastaya bir ilacı verirken kar-zarar hesabı yapılıp beklenen yarar daha ağırlıklı ise başlanır. Gereksiz yere hiçbir ilaç kullanılmamalıdır. Mümkün olan en düşük dozda ve en kısa sürede kesilecek şekilde ilaçlar kullanılmalıdır. Bunlara dikkat edilirse önemli bir sorun olmaz. Hekim kontrolü olmadan, kendi başına ilaç kullanmak, ve başlanan tedaviyi kontrolsüz sürdürmek doğru değildir ve yan etkilerin görülme riskini artırır.
Bu yan etkiler arasında en önemlileri nelerdir?
Allerji tedavisinde kullanılan ve antihistaminikler olarak adlandırılan bir grup ilacın bazıları uyku, dalgınlık, dikkat azalmasına neden olabilir. Buna bağlı olarak kişi araba veya makine kullanıyorsa kazalara neden olabilirler. Aktif çalışan kişilerde bu tür yan etkileri olan ilaçlar tercih edilmemeli veya kullanılması gerekiyorsa kişi önceden uyarılmalı, bu tür tehlikeli işlerden uzak tutulmalıdır. Yine bu tür ilaçlar bazen iştah artışına yol açıp kilo alımına sebebiyet verebilirler. Kortizon türü ilaçlar da allerji tedavisinde kullanılmaktadır. Bunlara bağlı olarak da önemli yan etkiler gelişebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder