Anne Ve Bebeklerle ilgili Sağdan Soldan Duyduklarım Gördüklerim ve Paylaştıklarım
12 Mart 2013 Salı
Asitli içeceklerin vücudumuza zararları neler?
İŞTE ASİTLİ İÇECEKLERİN VÜCUDUMUZA ZARARLARI:
Diyabet Şeker Hastalığı:
Gazlı içecek tükettikten 20 dakika sonra kandaki şeker oranı yükselir ve buna bağlı olarak insülin patlaması gerçekleşir. Artan hormon seviyesiyle karaciğer, vücutta bulunan şekeri hızlı bir şekilde yağa dönüştürür. Gazlı içecekleri çok tüketen kişilerin tip 2 diyabete yakalanma riski yüzde 80 daha yüksek.
Osteoporoz Riski:
Gazlı içecekler fosforik asit ve yüksek oranda fosfat içerir. Bu maddeler, uzun vadede osteoporoz riskini yükseltir ve kemik kırılmalarına yol açar. Fosfor idrarla dışarı atıldığı zaman, kemikleri onaran ve vücudun geri kalanı için önem arz eden kalsiyum maddesini de kendisiyle birlikte götürür.
Obezite Problemi:
Yapılan araştırmalara göre tüketilen her gazlı içecek, obezite olma riskini artırmaktadır. Kalp damar rahatsızlıklarının yüzde 70’i obeziteye bağlıdır. Meme ve bağırsak kanseri tanısı konan hastaların yüzde 42’si obeziteden mustarip. Safrakesesi ameliyatlarının yüzde 30’u obeziteden kaynaklanıyor. Bu kadar çok hastalığa neden olan obezite insan sağlığı çok büyük bir tehlikedir. Obezitenin sebeplerinden biri olan gazlı içeceklerde bir o kadar zararlıdır.
Kalp Hastalıkları:
Gazlı içecekler, insan sağlığını tehtid eden zararlı içecekler, kalbimiz için de oldıkça tehlikelidir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; gazlı içecekler, yüksek dozda fruktozlu mısır şurubu içerir. Bu madde, aynı zamanda kalp hastalıkları ve diyabete sebep olan metabolik rahatsızlık risklerini yükseltir.
Astım Hastalığı:
Gazlı içeceklerde bulunan sodyum benzoat maddesi, hazır gıda sektöründe koruyucu antimikrobiyal madde olarak kullanılan ve ürünün raf ömrünü uzatan kimyasal bir tuzdur. Bu madde potasyumun kullanılabilirliğini düşürür. Araştırmalara göre vücudun sodyum benzoata gösterdiği reaksiyonlar egzama, astım ve kurdeşene neden olabilir.
Diş rahatsızlıkları:
Gazlı içeceklerde bulunan asit ve şeker, diş minelerini zedeler. Oluşan diş çürükleri sinirlere, diş köküne veya dişin alt kısmında bulunan bölgeye ulaştığı zaman, dişözü dokusunun ölümüne sebep olabilir. Bu rahatsızlık, hemen tedavi edilmediği takdirde diş ve diş eti apsesine yol açar.
Böbrek Hastalıkları:
Gazlı içecekler, uzun vadede böbrek taşına ve diğer böbrek rahatsızlıklarına yol açabilen yüksek miktarda fosforik asit içerir.
Üreme Sorunları:
Gazlı içecek kutuları içeriğinde bol miktarda BPA maddesi bulunduran bir çeşit reçineyle kaplıdır. Bu madde aynı zamanda plastik şişelerde ve biberonlarda bol miktarda bulunan, iç salgı bezlerine zarar veren kanser yapıcı bir kimyasaldır. Erken ergenlik ve üretim sistemi rahatsızlıklarına yol açar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder