Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger balkabağını yemeklerde kullanma alışkanlığınız yoksa bu alışkanlığı kazanmanın zamanının geldiğini belirtti.
Balkabağı A vitamini deposudur. Kalori miktarı düşük ve liften zengin olan balkabağı ayrıca önemli oranda demir içermektedir. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger
balkabağını yemeklerde kullanma alışkanlığınız yoksa bu alışkanlığı kazanmanın zamanının geldiğini belirtiyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir minerallerinden zengin olan balkabağının faydaları saymakla bitmiyor.Yemeklerinize balkabağı ekleyin
Tam da mevsimiyken menülerimizde bol bol kullanmakta fayda var. Balkabağı deyince hemen akla kabak tatlısı gelir. Halbuki tencere veya fırında pişen her türlü sebze yemeklerinde, kurubaklagil yemeklerinde, et/tavuk/hindi yemeklerinde, mezelerde de rahatlıkla kullanılabilir. Balkabağını yemeklerde kullanırken patates gibi düşünebilirsiniz. Her türlü lezzete çok yakışıyor.
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger balkabağının sağlık üzerindeki faydalarını şöyle sıralıyor:
- - Yüksek lif içermesi kabızlığı önlemeye yardımcıdır. Sindirim sistemi dostudur.
- - A vitamini ve E vitamin içeriği yüksektir. Göz sağlığı, hücre ve deri yenilenmesinde etkilidir.
- - Çok güçlü bir antioksidanttır. Kanser hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.
- - Potasyum içeriği çok yüksektir. Dolayıısyla hipertansiyona karşı koruyucudur.
- - Çekirdeği prostat sağlığı için etkilidir.
- - Beta karoten içeriği en yüksek olan sebzedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede etkilidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder