Belki adınız yeni duydunuz ama eminim ki bu meyveyi daha önce pazarda,çarşıda internette gördünüz..Goji hakkında bilgileri sizlerle paylşacağım.Goji nedir,nerelere faydası vardır,yan etkileri var mıdır? gibi soruların yanıtı yazımızda..
Son zamanlarda sık sık adını duymaya başladığımız bu küçük, turuncu meyve hakkında neredeyse her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalar, ondan bir avuç yemenin, içmenin veya cilde sürmenin yaşam kalitesini arttırdığını ve düzenli kullanımda birçok sağlık sorununa iyi gelebileceğini ortaya koyuyor. Peki, nedir bu herkesin dilinde dolanan mucize meyvenin sırrı?
Goji bitkisi, yaprak döken patlıcangiller ailesine ait iki türü olan bir meyve...Gojinin bu iki türü Lycium barbarum ve Lycium chinense olarak bilinir. Bu bitkiler çoğunlukla ılık ve tropikal iklime yakın yerlerde bulunuyor ve birçok faydası sebebiyle Çin’de geniş ölçüde yetiştiriliyor. Çin’in yanı sıra, Tibet ve Moğolistan’ın Himalaya bölgelerinde de yetişiyor. Bu parlak turuncu renkli meyveler yüzyıllar boyunca Çinliler ve Tibetliler tarafından tüketilmesine rağmen, insan sağlığına olumlu etkilerinden dolayı bütün dünyanın dikkatini yeni yeni çekmeye başladı.
19 farklı amino asit içerir (Arı poleninden altı kere daha yüksek). Methionine, Leucine, Isoleucine, Lysine, Phenylalanine, Threonine , Tryptophan, Valine ... 21 iz minerallerini içerir. Çinko, kalsiyum, germanyum, selenyum, fosfor bunlardan sadece bazıları... İçeriğindeki Germanyum kansere karşı koruyucu bir iz mineralidir. Nadiren, yiyeceklerde bulunur. %8 Vitamin E içerir. (Çok nadiren meyvelerde bulunur, sadece tahıl ve tohumlarda) Solavetivone içerir. Bu madde güçlü bir anti fungal ve anti-bakteriyeldir. Havuçtan daha iyi bir beta karoten kaynağıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder