arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Kil maskesinin cildimize faydaları

20 Nisan 2015 Pazartesi

Kil maskesinin cildimize faydaları




Kil Maskesinin Cilt Üzerindeki Faydaları;
  • Kil çok doğal bir maddeye sahiptir
  • Cildin yağdan arınmasına yardım eder
  • Cildi temizler
  • Cildi sıkılaştırır
  • Cildi besler
  • Toksinleri atar
  •  Ciltteki mikropları arındırır
  • Cilt içindeki sıvı mekanizmayı düzenler
Kil Maskesi Kullanım Tavsiyeleri;
Başlanan kil maskesi yüzün cilt için uygun bir temizleme ile yıkanır. Sonra hazırlanan kil maskesi ile ince bir tabaka halinde cilde uygulanır. Göz altlarına ve üstlerine sürülmüyor. Maskenin sürülme işlemi uygulandıktan sonra sırt üstü uzanılır veya kafanın arkaya doğru yatırılır. Ayrıca maske yıkanana kadar konuşmuyor ve mimik yapılmıyor. Bu tarz maskelerde çatlama oluştuğundan ciltte iz kalma gibi sebepler doğabilir. Maske tamamı kurumadan, kenarları beyazlaşmaya başlarsa, elle maskeye sürüldüğünde ele yapışmayacak şekle gelince duru su ile yıkanır ve uygun nemlendirici sürülür.
Kil Maskesinin Temizleme Önerisi;
Doğal haline kurumaya bırakılır. Bu esnada konuşmak, gülmek yada çatlakların belirginliğine sebep olacak başka bir harekette bulunulmaz. Maske tam anlamıyla kuruduğunda, şişe suyu yada gül suyuyla temizlenir ve cilt pamukla kurulanır.


Cildi güzelleştirmek için kullanabilecek doğal madde çeşitlerinin arasında kil, muhtemelen en etkilisidir. Tek başına veya diğer maddelerle karışık olarak kullanılan kil, her tür cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri atar, ucuz, çok amaçlı ve kullanımı son derece basittir. Bunlar, gençleştirmek için kil esaslı maskelerin çeşitlerini şişirilmiş fiyatlarla sunan kozmetik üreticilerinin kaçırmadığı gerçeklerdir.
Kil, sulandırılmış alüminyum silika ile meydana gelen bir tortudur ve granitin yavaş aşınması ile oluşur. Değişik oranlarda demir oksit, tuzlar, kalsiyum ve oligo elementler gibi değişik elementler, kile terapi niteliklerini ve rengini verir.


Kili seçerken
Birçok kil (veya kaolin) ürünleri şimdilerde, sağlık dükkanlarında ve eczanelerde bulunabilir. İyi maskeler yapmak için, çok ince, beyaz veya yeşil kile ihtiyacınız var. En ucuzlarından olan parçalanmamış ürünler alırsanız, bir mikser içinde parçalayın. Dokuyu test etmenin en iyi yolu, küçük bir miktarı eliniz üzerinde denemektir: pütürlü bir his vermemelidir. Beyaz kil en doğal olanıdır ve normal ve karma ciltler için tercih edilir. Yeşil kil, daha güçlü terapi etkiye sahiptir ve daha kurutucudur, bu yüzden yağlı cilt için kullanın.
Kil maskelerini kullanırken
Etkili olması için bir kil maskesi, haftada en az bir kez uygulanmalıdır. Yine de kuru cilt için kil maskesi kullanırken dikkat edilmelidir. Kuru ciltte de toksinleri ve ölü hücreleri çıkartmak için faydalı olabilir, fakat karışıma sulandıran bir madde (bitkisel yağ, bitki veya zeytin yağı örneğin) ilave etmek önemlidir ve maske, cildin “çekilmeye” başladığı hissedilir hissedilmez çıkartılmalıdır.
Temel kil maskesi
Seçtiğiniz kilden 2-3 yemek kaşığını, cam veya seramik bir kaba koyun ve yaklaşık 3 yemek kaşığı dinlenmiş şişe suyu kili yaklaşık 5 mm. Kaplayacak kadar ekleyin. Mineralleri düşük bir su kullanmak önemlidir. Musluk suyu kullanmayın.
Karıştırmadan önce mümkünse 1 saat (en azından 30 dakika) bekletin. Hemen karıştırmak, maskeyi yapışkanlaştırarak yoğunluğunu etkiler ve uygulanması zorlaşır. Çok ince olan karışıma bir parça kil ilavesi veya çok kalın olana biraz su ilavesi her zaman kolaydır.
Karıştırmaya başladığınızda yoğurt kıvamını elde etmeyi amaçlayın, pürüzsüz bir macun sorunsuzca uygulanabilir. Çok sıvıysa cilde yapışmayacaktır; çok kalınsa cildin derinliğine nüfuz edecek kadar esnek olmayacaktır. Gerekirse biraz daha kil ilave ederek ayarlayın.
Alnınızın ortasından başlayarak ve dışa doğru çalışarak ince bir tabaka maskeyi, yüzünüze ve/veya boynunuza uygulamak için parmaklarınızın uçlarını kullanınız. Göz çevrelerinden kaçının.
Maskeyi temizlerken
Doğal olarak kurumaya bırakın. Bu aşamada konuşmayın, gülmeyin veya çatlakların belirlemesine neden olacak başka bir hareket yapmayın. Maske tamamen kuruduğu zaman, şişe suyu veya gül suyuyla temizleyin ve cildi pamukla kurulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder