arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Sarımsak çayı nasıl hazırlanır ve faydaları nelerdir

9 Şubat 2015 Pazartesi

Sarımsak çayı nasıl hazırlanır ve faydaları nelerdir

Doğal ve sağlıklı yaşam için bitkisel kürler,gıdalar ve ilaçlar olmazsa olmazımızdır.Bu makalemizde zayıflamaya yardımcı olan ve dünya ünlü Angelina Jolie'ninde kullandığı sarımsak çayının tarifini ve etkilerini paylaşacağız..Bu çayı bu denli popüler yapan,kulaktan kulağa hergün daha çok kişiye duyurulan bu sarımsak çayının özellikleri neler onu şimdi inceleyim..


Sarımsağın Faydaları

Tarihte Sümerler tarafından ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir. Dünyanın bir çok yerinde yetiştirilmektedir. 
Osmanlı tarihindeki kayıtlara bakıldığında sarımsak bağışıklığı korumak amacıyla kullanıldığı anlaşılıyor. Kayıtlara göre kış aylarına girmeden sarımsak önce gül suyu ile beraber yenilmesi halinde ishal, bağırsak problemleri ve bağışıklığı koruduğu yazılmıştır.
    • Damar tıkanıklığını önler.
    • Yara iyileştirici özelliği vardır. 
    • Kalbi kuvvetlendirir. 
    • Krampları azaltır. 
    • Bağırsaktaki kötü bakterileri yok eder temizler. 
    • Nezle olma riskini azaltır. Hastalık varsa hafifletir. 
    • Tansiyonu düşürür. 
    • Verem olan kişiye sarımsak tavsiye edilir.
    • Taş oluşmasını engeller.
    • İdrar söktürür.
    • Cinsel gücü arttırır.
    • Saç dökülmesini önler.

Şimdi Gelelim SARIMSAK ÇAYININ hazırlanışına... 

Evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz saımrısak çayı için gerekli malzemeler şunlar:
  •  Tane Zencefil 3-4 adet
  •  Sarımsak 3 diş
  •  Limon
  •  1 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı:
Tane Zencefilleri  bıçağımızla dilimliyoruz.Çok fazla ufak dilimlemeye gerek yok.Sonra bu doğradığımız zencefilleri suda 10 kaynatın..Sarımsağımızı doğramadan sadece bıcağın yan tarafıyla sarımsağa baskı yaparak patlatıyoruz.
Daha sonra kaynamış olan zencefilin altını kapatıyoruz ve hazırladığımız sarımsağımızı bu zenfilli suya demlenmesi için içine koyuyoruz.8 ila 10 dakika demlendikten sonra suyunu süzüp üzerine yarım limon ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak afiyetle içiyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder